9 Eylül 2020 Tarihinde Dünya Elektrikli Araçlar Günü Kutlanıyor.

413
Görüntüleme

Merhaba değerli dostlarım,

Elektrikli araçların günümüzde kullanıcısı olan ve yakın gelecekte kullanacak olan kamu kaynaklı ulaşım birimlerine, filo işleticilerine ve ilgili herkese sıfır salımlı bir gelecek için ne denli önemli rol oynadıkları anlatılacak ve teşvik edilecek.

Dünya elektrikli araçlar günü aynı zamanda sürdürülebilir bir ulaşım ekosistemi için hızlı şarj altyapısının, yenilenebilir enerji üretiminin ve bu ağın güçlendirilmesinin önemini her yıl anlatan bir kurumsal tarih olacak.

Dünya elektrikli araçlar gününde, e- ulaşım sektörünün paydaşları ve liderleri ile birlikte çalışılarak uluslararası yeni nesil ulaşım hareketinin startı verilecek.

Bu etkinliğin düzenleyicilerinden olan ABB’ nin e-ulaşım altyapı çözümleri bölümü başkanı Frank Muehlon, bu etkinliğin ulaşım için yeni, elektrikli ve sürdürülebilir bir modele geçiş için çok önemli olduğunu ifade ediyor.

Etkinliğin bir diğer düzenleyicisi olan Green TV medya şirketi kurucusu Ade Thomas ise geleçekte karbondan arınmış bir ulaştırma için bu etkinliğin e-ulaşımı kutlama günü olarak insanlığa hizmet edeceğini belirtiyor.

Etkinliğe katılacak kuruluşlar arasında; elektrikli araçlar ve altyapı ünitelerini üreten Mahindra e-ulaşım, İngiltere’ de caddelere ve yerleşim alanlarına şarj altyapısı ve elektrik enerjisi sağlayan Liberty Charge ve elektrikli kamyon üreten Volvo Trucks gibi büyük şirketler bulunuyor.

Merkezi Hindistan’ da bulunan Mahindra elektrikli ulaşım şirketinin genel müdürü Manesh Babu, 9 Eylül Dünya elektrikli araçlar gününün sürdürülebilir ulaşımı öne çıkaran bir önemli tarih olmanın yanı sıra kullanıcıların elektrikli ulaşımı dünya genelinde tercih etmelerine yardımcı olacağını söylüyor.

Değerli dostlarım,

Sizlerle sık sık bu satırlarda geleceğin ulaşım biçiminin elektrikli araçlarla şekilleneceğini paylaşıyorum. Bu yıl elektrikli araçların toplam satışlarda pazar payı %5 lere yaklaşacak. Bu da 5 milyona yakın araç satışı anlamına geliyor.

Enerji sektörü de bunun farkında olarak yatırımlarına yeni bir yön veriyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Dr. Fatih Birol, Sabancı Üniversitesi Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) tarafından düzenlenen Webinar’ da; global olarak 2020 yılında enerji yatırımlarının % 20 azaldığını, burada en büyük darbeyi petrol yatırımlarının aldığını söyledi. Artık eğilim yenilenebilir enerjide ve elektrik şebekelerinin modernizasyonlarında. Yani kömür, doğalgaz, petrol gibi hidrokarbon enerji kaynakları artık gelecek için gündemden çıkıyor.

Gelecek yazılarımda buluşmak üzere Covid19 dan uzak sağlıklı günler diliyorum.

NOT: Yazılarımı otomobilhaber.com.tr üzerinden de takip edebilirsiniz.